EP-W adviseur

Onze EP-W adviseurs analyseren en meten wat de energieprestatie van een woning is en bepalen het daarbij horende energielabel. Zo heeft u zicht op het energieverbruik van uw woning, de CO2-uitstoot en het wooncomfort.

EP-W

EP-W staat voor Energieprestatie Woningbouw. Onze EP-W adviseurs zijn gespecialiseerd in energieprestatie en binnenklimaat van gebouwen. Schakel hun expertise daarom in voor energieprestatieberekeningen die voldoen aan alle wet- en regelgeving. Een EP-W adviseur speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van energiezuinige en comfortabele gebouwen. Van ontwerp tot oplevering bij nieuwbouw én bij bestaande woningbouw.

De EP-W adviseur zorgt voor:

  1. Energieprestatieberekeningen:
    Beoordelen van de energieprestatie van een gebouw en hoe deze te verbeteren, o.a. omtrent thermische isolatie, ventilatie, verwarming, koeling, verlichting, etc.
  2. Energiezuinige maatregelen:
    Advies over bijvoorbeeld isolatieverbeteringen, efficiënte verwarmingssystemen, verlichtingstechnieken en duurzame energieopwekking.

Energielabels

De EP-W adviseurs van Pronex verzorgen binnen afzienbare tijd een energielabel voor uw gebouw of woning. Op basis van een nulmeting bepalen ze het energielabel en geven een maatwerkadvies over het verbeteren van de thermische isolatie en installaties. Alles voor een energiezuinige en comfortabele woning!

EP-W Basis en Detail

Pronex heeft zowel EP-W/B als EP-W/D adviseurs in dienst. Het verschil tussen een ‘basis’- en ‘detail-adviseur’ is vooral dat de basisadviseur uitsluitend is gespecialiseerd in bestaande bouw. De D-adviseur is expert op het gebied van zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Een detailadviseur heeft de volgende aanvullende bevoegdheden ten opzichte van een basisadviseur:

  1. Opnemen van alle nieuw te bouwen, nieuw gebouwde en volledig gerenoveerde gebouwen, waarvoor de energieprestatie sinds 1-1-2021 wordt bepaald op basis van NTA 8800.

In bovenstaande situaties mag uitsluitend een detailadviseur ingezet worden. Verder is het zo dat de basisadviseur zich hoofdzakelijk richt op bestaande bouw en de detailadviseur op nieuwbouw.

EP-W advies op maat

Naast advies op het gebied van woningbouw (EP-W) brengen we ook een EP-U advies (utiliteitsbouw) uit. U kunt dus bij Pronex terecht voor u alle berekeningen op het gebied van verduurzamen. Zoals een QV10-berekening, warmteverliesberekening of MPG-berekening . We maken slimme combinaties en schetsen uiteenlopende scenario’s. Het resultaat: een compleet maatwerkadvies waarmee u alle data van uw vastgoed voor u kunt laten werken!

Ook voor seriematige verduurzaming van vastgoedobjecten mag u rekenen op Pronex.

Meer weten over het verduurzamen van vastgoed in een goed gesprek met onze EP-W adviseurs?