EP-U adviseur

Onze EP-U adviseurs analyseren en berekenen wat de energieprestatie van een woning is en bepalen het daarbij horende energielabel. Zo heeft u zicht het energieverbruik en de CO2-uitstoot van uw gebouw.

EP-U

De EP-U adviseurs van Pronex zijn gespecialiseerd in energieprestatie en binnenklimaat van utiliteitsgebouwen. Een EP-U adviseur beoordeelt en verbetert energieprestaties en binnenklimaat van gebouwen die worden gebruikt voor commerciële, institutionele of industriële doeleinden, zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen, winkelcentra, enzovoort. Uiteraard conform de geldende wet- en regelgeving.

Onze EP-U adviseur geeft advies over:

  1. Energieprestatieberekeningen:
    Analyse van het energiegebruik van het gebouw, identificeren mogelijkheden voor energiebesparing en voorstellen maatregelen om de energie-efficiëntie te verhogen.
  2. Energiezuinige maatregelen:
    Een kleine greep: efficiënte HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning), verlichtingstechnologieën, regelsystemen en andere energiezuinige oplossingen.

Energielabel utiliteitsbouw

Een energielabel voor uw utiliteitsgebouw? Ons team verzorgt het op korte termijn voor u. Op basis van een ‘nulmeting’ geven we een maatwerkadvies over het verbeteren van de thermische isolatie en installaties om zo een energiezuinig en comfortabel gebouw te creëren.

EP-U Basis en Detail

Net zoals een EP-U/B adviseur is een EP-U/D adviseur (detail) specialist op het gebied van energieprestatie en binnenklimaat van utiliteitsgebouwen. Het verschil tussen een ‘basis’- en ‘detail’adviseur is dat de basisadviseur zich uitsluitend met bestaande bouw bezighoudt. De (detail)D-adviseur is expert op het gebied van zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Een detailadviseur heeft aanvullend op een basisadviseur meer expertise in het selecteren van geschikte materialen en constructietechnieken om energieprestaties te verbeteren en warmteverliezen te minimaliseren.

Naast utiliteitsbouw, verzorgt het team van Pronex o.a. een energieprestatieadvies voor woningbouw, een QV10 berekening, een warmteverliesberekening, of MPG-berekening.

En last but not least: ook voor seriematige verduurzaming van vastgoedobjecten kunt u bij ons terecht.

Maak een afspraak voor een goed gesprek over EP-U advies.